Комбинирана формула, богата на незаменими микроелементи с естествен произход, позволяващи директно усвояване от организма.

ph-chart-02

pH Modulator съдържа натурални алкалообразуващи минерали, микроелементи и субстанции, които подпомагат естественото неутрализиране на излишната киселинност на тялото.

Какво е pH?

Тялото е съставено предимно от вода – така от едно място на друго могат лесно да се пренасят хранителни съставки, кислород и биохимикали. Водната среда може да има киселинни или алкални свойства (алкали = основи), които се измерват в скала наречена pH („potential hydrogen“ или „потенциален водород”). pH е десетичен логаритъм и представлява съотношението на позитивно заредените водородни йони (киселинни) и негативно заредените йони (алкални), в един разтвор. Ако скалата на това съотношение отчита от 1,0 до 6,9, средата се счита за киселинна. Ако скалата отчита 7,0 – тя е неутрална, а от 7,1 до 14 е алкална.

Защо трябва да се грижим за pH нивото?

Тъй като 50-60% от общото тегло на тялото е вода, pH нивата се отразяват на целия организъм и често са индикатор за здраве или заболяване. Небалансиран pH означава, че pH нивата са станали твърде киселинни или прекалено алкални за дълъг период от време. Продължителен pH дисбаланс от единия или другия вид не се приема добре от тялото. На първо място стриктния алкално-киселинен баланс на тялото и различните органи в него е необходим за нормалното функциониране на над 4000 ензима, които катализират всички биохимични процеси в тъканите и клетките, поддържат метаболизма, обновяват тялото ни и го предпазват от инфекции. Всъщност, регулирането на pH е толкова важно, че тялото е развило строги отчетни процедури за проследяването на алкално-киселинния баланс във всяка клетка.

Може ли небалансиран pH да доведе до сериозни проблеми?

Да, особено, когато човек остарее! Въпреки че може да остане незабелязан години наред, небалансираният pH (твърде киселинен или алкален) води до развитието на повечето, ако не и на всички, дегенеративни заболявания, включително сърдечносъдови заболявания, рак и диабет, както и безсилие в справянето с наднорменото тегло. Покачването или понижаването на pH може да доведе до кристализиране на солите в урината и до образуване на пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур.

Симтоми на алкалоза

Алкалозата е пряко свързана с хранителния режим и навиците, и трудно може да възникне в процеса на естествения регулиращ метаболизъм на организма, за разлика от ацидозата.

Най-осезаемите признаци на хроничното повишение на рН в кръвта са:

 • •  дехидратирана, раздразнена кожа, бръчки
 • •  крампи и мускулни схващания
 • •  запек или недостатъчно изхождане
 • •  повишено кръвно налягане

Симптоми на ацидоза

 • • Болезнени симптоми: главоболие, болки в гърдите, болки в корема, болки в ставите и костите, поява на шипове;
 • • Физически нарушения: нарушено зрение, покачване на теглото, загуба на тегло, мускулна слабост, блед и сивкав оттенък на кожата, омазнена кожа и коса, запушени пори, поява на пъпки, чупливи нокти;
 • • Психосоматични: обърканост, умора, тремор, безсъние, гадене, постоянно чувство на глад.

pH Modulator е балансирана формула от натурални алкалообразуващи минерали, микроелементи и субстанции, които подпомагат естественото неутрализиране на излишната киселинност на тялото и поддържат правилния алкално – киселинен баланс в тялото.


 • unnamed-2Помага за запълването на понижените минерални нива, характерни за организмите с висока киселинност и ги алкализира.
 • Благоприятства нормализирането на киселинно-алкалното равновесие и естественото протичане на физиологичните процеси в тялото.
 • Формулата на продукта е специално разработена за нуждите на хора с интензивно ежедневие, подложени на стрес, агресивно влияние на околната среда, неправилно хранене и напреднала възраст.

Продуктът поддържа нормални нива на киселинност  в тялото, която се получава в следствие на стрес, неправилно хранене (масло, сметана,маргарин, месо, яйца и пр.) и др. Повишените нива на киселинност в тялото са предпоставка за сериозни заболявания като метаболична ацидоза, която води до загуба на жизненоважни хранителни микроелементи като калций и магнезий. Липсата на тези елементи, от своя страна, предизвикват мигрена, остеопороза и т.н.

За кого е подходящ?

 • pH Modulator се препоръчва при болни от диабет, високо кръвно налягане, заболявания на бъбреците, стомашно-чревния тракт и др.
 • С приемь на pH Modulator организмът изхвърля излишната киселинност от храната, организмът се детоксикира и подобрява метаболитните си способности и общото здравословно състояние. Като допълнителен ефект кожата се изчиства от пъпки и раздразнения, избистря се тенът на лицето.
 • Приемът на pH Modulator може да  увеличи нивото на pH в организма до 8-10 /За сравнение – морската вода е с ниво на pH 8, което обяснява лековитите и свойства/
 • Продуктът е естествен източник на калций, магнезий и калий.

Свойства:

 • Подпомага бъбречната функция и намаляват вероятността от образуване на камъни в бъбреците.
 • Контролира концентрацията на пикочната киселина и намалява киселинността на урината.
 • Неутрализира киселинността, повишена след прием на някои медикаменти (като аспирин, например).
 • Намалява натрупването на млечна киселина в мускулите след физическо натоварване, повишава издръжливостта.
 • Енергизира, нормализира сърдечносъдовата система.
 • Изключително полезен за костите

Приложение: Допринася за нормалното ниво на pH, за естественото отстраняване на киселинните остатъци в тялото и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Странични ефекти: Няма наблюдавани


Състав:

60 бр. твърди желатинови капсули

Екстракт Риган, 70mg, каприлова киселина,  50mg, арабиногалактан , 50mg, алое вера екстракт, 50mg, семе анасон, 50mg, обелки от черен орех; 50mg, мащерка екстакт; 30mg

Oregano leaf extract 10:1, Arabinogalactan (Extract of Dahurian larch wood)90% – 99,5%, Caprylic acid powder  (caprylic acid sodium salt) gas #1984-06-1 Purity 99% min;, Aloe vera (leaf) extract, Anise extract 20:1, Black walnut hulls powder 20:1, Thyme leaf extract 20:1


 

 

СЪСТАВ


 

Екстракт от мащерка

Съдържа няколко вида антиоксиданти – флавоноиди, терпинен, бета каротин, които прочистват тялото от свободните радикали и ни помагат да се предпазим от вредите, които те могат да му нанесат. съдържа и тимол – специфичен антимикробен агент, който действа смело в борбата с различните типове патогенни микроорганизми – вируси, гъбички, паразити, бактерии. Известна и със своите качества да очиства излишната слуз от тялото и да неутрализира киселиността и възпалителните процеси.

Екстракт Алое вера

Засилва имунната система, подпомага храносмилането и има мощен антиоксидантен ефект, който помага за ограничаване риска от онкологични заболявания. Забавя стареенето.

Семе анасон

Съдържа етерично масло с главна съставка анетол. Освен него, съдържа метилхавикол, анизалдехид, анизкетон и анозова киселина. Анасонът е богат на масло (8-28%), белтъчни вещества (до 30%), слузни вещества и около 10% минерални соли.

Каприлова киселина

Подържа пълноценното усвояване на храната, поради способността да въздейства върху здравословния баланс на чревната флора. Намалява процесите на ферментация образувани от неблагоприятните за храносмилателната система гъбични образувания. Има силни алкализиращи свойства и неутрализира излишните киселини в тялото.

Екстракт Риган

Възпрепятства пагубното за клетките окисление. Притежава способността да забавя клетъчното стареене. Риганът е богат на флавоноиди, които са отлични антиоксиданти – мощни врагове на свободните радикали. 

Арабиногалактан

Счита се за пребиотик. Чревната флора предизвика ферментация на неабсорбиращите се фибри, което води до по-голяма продукция на късоверижни мастни киселини (предимно бутират и пропионат). Тези мастни киселини са много важни за здравето на дебелото черво и са основен енергиен източник за епителните клетки в него. Арабиногалактан инхибира или блокира лецитин рецепторите и е два пъти по-мощен имуностимулант от ехинацеята. 

Обелки от черен орех

С висока концентрация на танини, които редуцират болката, подуването и се борят с инфекциите, с различни видове паразити. Имат антимикотичен ефект, подходящ при антибиотично лечение за възстановяване на нормалната чревна флора.  Участват активно в процесите на регулация на киселинността в клетките и по този начин поддържат нормални нива на алкалност в тялото.

Подходящ при следните симптоми:

Артрит, Артрози, Газове, Гастрит, Гонартроза, Диария, Ентероколит, Киселини, Коксартроза, Колики, 

Намалена ставна подвижност, Нервен стомах, Ставни болки, Стомашни спазми, 

Хемороиди, Язвен колит, Язвена болест


Прием:

2 капсули дневно, след хранене с достатъчно количество вода.


 

Противопоказания:

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене. При бременност, кърмене и по-високи дози да се приема след консултация с лекар. Да не се превишава дневната доза. Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.


 

ТЕХНОЛОГИЯТА

За производството на нашите продукти се използват Coni-Snap твърди желатинови капсули (HGCs).

Тези капсули в продължение на няколко десетилетия са били продукт избор за всички фармацевтични и здравни компании, поради тяхната надеждност и качества да съхраняват в защитена среда субстанциите.

Тялото на капсулата захваща лесно капачката и позволява безпроблемно затваряне.

Двойната ринг - модулна система на заключване осигурява плътно прилепване, без опасност от изсипване на субстанцията.

Обезвъздушителите позволяват на въздуха да избяга по време на пълнене на капсулите на високоскоростните машини за пълнене.

Заоблените полусферични краища са по-силни и по-устойчиви на деформация.

Основният избор на повечето фармацевтични компании за производство на лекарства.

Изключително качество - произведени в съответствие с изискванията на GMP (Good Manufacturing Practises)

Сертифицирана система за осигуряване на качеството за проследяване на суровини.

 

ПОРЪЧКА

ПОРЪЧКА
Sending