Науката доказа, че повечето заболявания се развиват когато лимфата е замърсена.

Лимфната система е по-стара от кръвоносната. Тя се образува първа в ембриона. Наричат я „бялата река“. Първата заблуда на традиционната медицина е, че не може да й се въздейства. Не е така, на всичко може да се въздейства и има безброй методи от алтернативната медицина, които да ни помогнат за това.

Лимфната система е в основата за очистване на междуклетъчните пространства и част от имунната ни система. Нейната функция е да филтрира кръвта, да произвежда бели кръвни телца, защита срещу болести, да върне протеина към сърдечно съдовата система. Лимфната система включва далак, тимусна жлеза (ендокринна жлеза), апендикс, сливици, лимфни възли и съдове и лимфна тъкан. Когато лимфата преминава през лимфните възли и далака, остарелите клетки, бактериалните агенти и други чужди субстанции, попаднали в тялото, се отделят и изхвърлят. Пречистената лимфа се връща наново в лимфната мрежа.mccaa-300x192-300x192

Задръстването на лимфната система може да доведе до много болести, например като алергии, синузит, артрит, рак, колит, лупус (вълчанка), напълняване и кожни проблеми. Също може да бъде причина за отоци (събиране на вода), липса на енергия, констипация (запек), запушени синуси, болки в кръста, болки по цялото тяло и чувство за слабост, отпуснатост, неприятна миризма на потта. Когато лимфната система не работи правилно, телата ни не могат да премахват токсините, да се борят с вирусни, гъбични и бактериални заболявания или да регулират количеството течност в нашите тъкани. За да можем да постигнем максимално здраве, тази система трябва да функционира добре и лимфната течност да тече.

Лимфната система се „задръства“ поради наличието на токсини и паразити в нея. При това положение лимфата не може да изпълнява своите функции. При определени условия паразитите започват инавазия, обарзуват колонии, инфектират лимфата и така се стига до всякакви заболявания.

За да сме здрави, е нужно да поддържаме „чиста“ лимфна система.

На последния симпозиум в Мюнхен, Германия, учени от цял свят бяха подготвили доклади за ролята на лимфата система и връзката и с отключването на заболявания.  В следствие на това, ние създадохме продукт, който нарекохме „Имуниксин“ – базиран е на концентриран извлек от 7 растения, които в комбинация спомагат за изчистване на лимфата. 

След три месечен прием на „Имуниксин“ много хора споделят отшумяване на болките при артрози, регулиране на кръвното налягане, общо покачване на жизнените показатели, по-здрав сън, изчистване на кожата от екземи, пъпки и други.

От какво се нуждае имунната система за да работи ефeктивно?

От какво отслабва имунната систма?

Има няколко основни фактора, които отслабват имунната ни система, а те са:

 • стрес;
 • тютюнопушене;
 • алкохол;
 • наркотици;
 • пестицидите;
 • замърсена околна среда;
 • захар;
 • недостатъчна физическа активност;
 • недоспиване;
 • липсата на витамини и минерали в организма;
 • непълноценното хранене.

Имунната система разчита на определени хранителни вещества.

За да образува антитела в организма на човека се нуждае от витамин С. Витамин А е нужен за да може да произведе достатъчно антибактериален ензим в сълзите и кръвта. От жизнено важно значение е осигуряването на нужните съставни части, необходими на имунната система, за да ни пази успешно от болести.

Кои са признаците на слаба имунна система?

Лошото функциониране на имунната система трудно може да остане незабелязана. Повечето хора прекарват по 1-2 настинки на година. Хората със слаба имунна система боледуват постоянно. Другите симптоми, които ни подсказват, че защитните сили ни изоставят са:

 • храносмилателни проблеми;
 • умора;
 • болки в ставите;
 • мускулна слабост;
 • лоша кожа;
 • алергии.

Какво е лимфна система?

Това е сложна система, която включва органи, възли и съдове, които изпълняват три основни функции: баланс на течностите, абсорбация на мазнини и имунологична защита. Когато кръвта достига капилярите, започва да се освобождава течност от тънкостенните капиляри и да се влива във всички тъкани в организма. Тази течност, наречена интерстицилна течност, облива тъканите с хранителни вещества и газове, докато се излива върху клетките. Клетките абсорбират хранителни вещества и кислород и отделят техните отпадъчни продукти обратно в интерстициалната течност. 90% от интерстициалната течност се обсорбира от венозните капиляри, за да се рекомбинира с кръвта и да се върне обратно към сърцето. Останалите 10% от интерстициалната течност, вече наричана лимфа, протича през лимфната система и се филтрира през лимфните възли, преди да бъде върната в кръвния поток. Ако лимфната система не работи правилно, интерстициалната течност се натрупва в тъканите и лимфната течност не е правилно филтрирана и почистена, преди да се върне в кръвния поток.

 

 • Лимфните съдове премахват кръвни протеини и излишна вода от места, заобикалящи телесните клетки – това позволява на клетките да получават критичен кислород. Една претоварена лимфна система води до клетки без кислород, което в дългосрочен план може да доведе до различни болки и заболявания, както и преждевременното остаряване на клетките и органите.
 • Лимфната запълва места между телесните клетки, донасяйки хранителни вещества в клетките, както и премахвайки нежелани материали от тях – мъртви клетки, бактерии, тежки метали, мастни глобули и други отпадъци.
 • Извеждането на токсините от клетките, всъщност е основната функция на лимфната система. Лимфата циркулира през лимфната система, носеща отпадъчни материали от различни части на тялото.
 • След това, лимфните възли филтрират лимфната, неутрализират и изхвърлят бактерии и други патогени, като неутрализират токсините.
 • Оттам, нежеланите токсини са заведени чрез кръвта до бъбреците и черния дроб, органите за детоксикация, където тялото се справя с тях и ги отделя. Част от лимфата се изхвърля направо в дебелите черва, където се отделя с изпражненията.

Задръстването на лимфната система води до много болести, като:

 • алергии,
 • синузит,
 • артрит,
 • рак,
 • колит,
 • лупус (вълчанка),
 • напълняване и кожни проблеми.

Също може да бъде причина за отоци (събиране на вода), липса на енергия, констипация (запек), запушени синуси, болки в кръста, болки по цялото тяло и чувство за слабост, отпуснатост. Когато лимфната система не работи правилно, телата ни не могат да премахват токсините, да се борят с вирусни, гъбични и бактериални заболявания или да регулират  количеството течност в нашите тъкани. За да можем да постигнем максимално здраве, тази система трябва да функционира добре и лимфната течност да тече.

ИМУНИКСИН е мощен имуномодулатор, който подпомага производството на естествени антитела, повишава намалелите функции на имунната система и поддържа оптималните и нива на действие. Активните компоненти в ИМУНИКСИН увеличават активността на естествените „клетки убийци“ (NK, T и B), които съставляват 90% от имунните клетки, отговорни за имунитета и борбата с „лошите клетки“ в организма.

Желателно е да се употребява превантивно за да се намали риска от заболявания и цялостно укрепване на организма. Достатъчно е провеждането на тримесечен курс на прием два пъти в годината.

 

 

Имуниксин е прецизно дозирана комбинация от активни вещества на седем билки, които са най-добрия помощник за стимулиране на лимфата, за разпространението и оттичането й и за вътрешно флуидната циркулация.

Лимфните възли често се подуват, когато имате настинка или инфекция, тъй като имунната система се бори да унищожи чуждите нашественици. Тя може да бъде в застой или да се блокира при нарушено кръвоснабдяване или ако сте неподвижни през по-голямата част от деня. При такива случаи, приемът на Имуниксин оказва положителен ефект върху движението на лимфната система и поддържането на лимфните възли в нормално състояние.

 

 

 

Оптимална подкрепа при:

-               Подобряване на имунната система

-               Поддържане нормалните стойности на кръвното налягане

-               Поддържане нормалните нива на кръвната захар

-               Подпомага възстановяването при вируси

-               Намалява умората и ободрява

-               Подпомага тялото при стрес и депресия

-               Подпомага нормалната функция на черния дроб, бъбреците и панкреаса

-               Подпомага нормалната дейност на сърцето и мозъка

-               Подпомага за нормалните нива на либидото и сперматогенезата

-               Участва в поддържане на правилното функциониране на опорно-двигателната система при остеопороза, ревматоидни артрити и др.

-               Оказва имуностимулиращо и антивъзпалително действие.

Имуниксин подлежи на редовен мониторинг на качеството, съгласно изискванията на законовата и нормативна уредба и залегналите критерии за качество във въведената система за безопасност.

Качеството на произвежданите продукти се проследява в акредитирани лаборатории за изследвания и се контролира от оторизираните институции.

Качество, създадено от специалисти!

Освен задължителните параметри, които се изследват, Кардиоксин се проверява и за наличие на тежки метали, съгласно директива 1881 на ЕК за определяне на максимално допустимите количества на замърсители в храните.

Суровините, влагани в производството са сертифицирани и отговарят на изискванията за качество и безопасност.   

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА

С куриерски фирми "РАПИДО" и "СПИДИ".

Заплащане при получаване / наложен платеж/.

Продуктите са произведени за "Мегасмарт България ЕООД".

Страна на произход България.

Нетно количество: 100мл

e-mail

КОНТАКТИ:

МЕГАСМАРТ БЪЛГАРИЯ ЕООД

гр. София , ул. Йордан Хаджиконстантинов - Джинот 88 / Административен отдел/

+359 877 72 10 40 

megasmart.office@gmail.com

www.tonik.info

 

Препоръчителен прием:

По 60 капки, 2-3 пъти дневно разтворени в 50 мл вода или сок. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се приема от бременни и кърмещи жени. Съвместим с медикаментозна терапия.