Алергиите, обикновено, се появяват като защитен механизъм на организма на фона на променена имунна реактивност. Казано с прости думи, алергията е това, което става в тялото ни, когато то открие непознато вещество, което не може да възприеме.


 

alerg_2В последното десетилетие медиците и изследователите работят върху развитието на нова теория, която извежда няколко основни закономерности по начина, по който протичат алергичните реакции:

 • Оказа се, че основният фактор дали ще се възбуди алергия и с каква сила ще протече е емоционалният фон. Ако пациентът е спокоен, ако успява да овладява своите негативни емоции, може да потисне и да сведе до минимум честотата и силата на проявление на алергичните кризи.
 • На второ място по важност е факторът резистентност, или как да приучим нашето тяло, че това което смята за свой „враг“ е „приятел“.
 • Не последно място, е от значение как тялото ще понесе вече възбудилата се алергична реакция, или с други думи, как да намалим симптоматиката до ниво, което не променя обичайното им ежедневие. В тази посока се борим срещу неприятната хрема и сълзенето на очите, обривите, сърбежа, отеклите лигавици, главоболието и общото неразположение.

Природата ни е дала точните инструменти, с които да се справим, дори и с алергията. Комбинация от билки, действащи синегрично помежду си, може успешно да въздейства върху функцията на организма да поддържа в норма биохимичните си процеси, рецепторите и реакциите спрямо агенти, разпознаващи ги като "чужди нашественици" и предизвикващи алергична реакция.


 

menta

 

Мента. Тя помага за успокояване на кожата при възникнали проблеми на раздразнение, облекчава болката при ухапване от насекоми, уртикарии и обриви. Редовната употреба на мента е много полезна за пациенти с астма, тъй като това е един добър релаксант.

 

ht1

 

Глог. Успокоява нервната система и се прилага при безсъние. Изключително добре повлиява алергични кризи, които при нервно безпокойство и понижен имунитет, се обострят.

 

 

valerian-787x445Валериана. Тя е съставка на много лекарствени средства за успокояване на централната нервна система, при невроза на сърдечно съдовата система, невротично главоболие, базедова болест и някои проблеми на стомашно-чревния тракт. Билката валериана е известна и със свойствата си да успокоява и отбъбва лигавиците, които при алергични реакции отичат и дишането става по-трудно. Влияе успокояващо при кожни раздразнения, сърбежи, невродермити, фотодерматити, ухапване от насекоми, контактен дерматит, както и атопичен дерматит.

 

rastenie-salvia

 

Салвия. Листчетата отнемат нервното напрежение, успокояват депресията и главоболието. Салвията (градински чай) е известна от хилядолетия с терапевтичното си действие при заболявания като: алергичен ринит, риносинуит, риноконюктивит, алергични реакции в устната кухина, хранителни алергии и такива, предизвикани от ухапване от насекоми.

 

lechebnite-sili-na-matochinata-7322-500x334

 

Маточина. Има анестетично, антибактериално, антивирусно, антиоксидантно, антиспазмолитично, болко и нервоуспокояващо, понижава високата температура. Отбъбва отеклата лигавица и премахва неприятните симптоми на парене и дискомфорт при алергични състояния. Успокоява очното сълзене.

 

%d0%ba%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0-480x480Коприва. Известна с изключителното си антихистаминово действие, копривата е най-силният природен лечител на алергии. Освен, че влияе мощно върху овладяването на симптомите на различните проявления на алергични състояния, при по-продължителен прием, копривата има силата да лекува множество алергии: към насекоми, лекарствени, хранителни и кожни алергии, уртикария, екзема и атопичен дерматит, контактен дерматит, респираторни алергии, алергичен ринит, астма, дори и тежки състояния на анафилаксия.


 

Главното при тази комбинация от концентрирани екстракти на растенията е състоянието на организма като цяло, а именно, въздействие върху всичките „слаби звена“, които са отговорни за възникване на алергична реакция – нервното напрежение, резистентността към неспецифичните алегрени и имунният отговор на организма.


 

КАЖЕТЕ „НЕ“ НА АЛЕРГИЯТА

untitled-6%d0%b2%d0%bd%d0%b2%d0%b2

 

Кихане, кашляне, сърбежи по ръцете... Алергията е истински бич за ХХI век. Статистиката сочи, че все повече хора страдат от различи видове алергии. За съжаление проблемът ще продължи да се задълбочава, ако не се вземат мерки на време.

untitled-66Основни причинители на алергични реакции:


 

 • акари в домашен прах
 • полени
 • ужилвания от насекоми
 • продукти от животински произход
 • лекарства
 • битова химия и козметика
 • хранителни алергии
 • течение (раздвижване на въздуха) в стая, зала

Осемте най-популярни храни, които предизвикват хранителна алергия са: мляко, яйца, жито, фъстъци, соя, дървесни ядки, риба и миди.

Как лекарят може да лекува алергията?


 

doctor-img-8d4753ced07be1ba99ca61b2a73939eaАлергичните реакции се появяват след като алергенът влезе в контакт с организма. Поради това, най-добрият метод за предотвратяване на алергичните реакции е успешното контролиране на симптомите на алергията, избягвайки контакта с алергените.

Ако развиете лека и средна симптоматика и сте  предразположен към алергени, Вашият проблем лесно може да бъде контролиран с анти-хистаминови лекарства или медикаменти за отпушване на носа, изписани от лекар. За накои видове алергени Вашият лекар може да предпише имунотерапия. Лечението се състои в приема на нарастващи дози специфичен алерген, за период от няколко месеца. Целта е повишаване на толерантността на организма към съответния алерген.

Има много отключващи фактори на имунния отговор , които могат да предизвикат симптоми на алергия. Това включва алергични реакции на белия дроб, носа, очите, кожата, гърлото и т.н.


untitled-3-1Алергиите могат да бъдат групирани по произхода на симптомите и биват:

 • анафилакция
 • респираторни алергии – например алергичен ринит ( включително сенна хрема и сезонните алергии към полени) и астма
 • кожни алергии – уртикария, екзема, атопичен дерматит и контактен дерматит.

 

 

untitled-5jkjСпоред алергена, който провокира симптомите, алергиите се разделят на:

 • хранителни алергии
 • лекарствени алергии
 • алергии към отровата на насекоми
 • алергии към фактори на околната среда ( полени, прах, животинска козина и др.)

До какво може да доведе отказът от лечение, ако човек реши, че ще си живее със симптомите?


 

untitled-9kkСимптомите са външният израз на патологични процеси, протичащи в организма. Една нелекувана поленова алергия може да доведе до редица усложнения не само в областта на носа, синусите, гърлото и ушите, но и до развитие на алергична астма. Отделен аспект е хроничното нарушаване на съня поради сърбежа, запушването на носа и кашлицата. При едно алергично състояние основният медиатор, който се отделя, е хистаминът. В човешкото тяло има четири вида хистаминови рецептори, разположени в различни органи, затова дори при алергичен ринит се наблюдават редица системни ефекти, не само течащ нос. Срещат се главоболие и мигрена заради активираните хистаминови рецептори в мозъка, при жените се явява дисменорея, защото в матката също има такива рецептори и т.н.

Алергоксин облекчава симптомите, свързани с алергичния ринит ( сенна хрема, алергия към прах и т.н. ), както и кихане, хрема и сърбежи на носа, зачервени сълзящи очи с парене или сърбеж. Помага при подуване, зачервяване и сърбеж, причинени от кожни обриви.


 

 

Стриктно подбрана комбинация от нетермично извлечени фито- нутриенти, известни със своите антихистаминови и имунно-модулативни свойства. „Алергоксин“ е формула от ново поколение, разработена изцяло на билкова основа, въздействаща директно върху първопричините за възникване на алергична реакция, имайки за цел да премахне или съществено да намали процесите, предизвикващи имунният отговор към неспецифични дразнители. Вложените формули са известни със свойството си да предизвикват прогресивна десенсибилизация към повечето специфични и неспецифични алергени , с което се цели повишаване толерантността на организма към съответния алерген.


 

unnamed (6)и

 

Оптимална подкрепа при:


 

 • намаляване на симптомите при алергия чрез предотвратяване на ефектите на веществото, наречено хистамин, което се произвежда в организма.

лечението на уртикария (копривна треска) , за облекчаване на симптоми като сърбеж, зачервяване и намаляване на броя и големината на уртиките.

 • потискане „ранната“ фаза  на алергичната реакция и намаляване миграцията (придвижването) на клетките, участващи във възпалителните реакции и отделянето на определени вещества ( медиатори) , свързани със „забавената“ алергична реакция
 • превенция на симптоматиката както на сезонен, така и на целогодишен алергичен ринит, като запушване на носа, кихане, ринорея ( отделяне на секрет от носа) ,сърбеж на носа  и очите.
 • преодоляване на алергичната реакция, в следствие неспецифичен имунен отговор при контакт с определени храни и напитки.
 • профилактика за избягване на алергичните пристъпи и кризи.

Вземи и спести:

при специални условия

 

Продуктът подлежи на редовен мониторинг на качеството, съгласно изискванията на законовата и нормативна уредба и залегналите критерии за качество във въведената система за безопасност. Качеството на произвежданите продукти се проследява в акредитирани лаборатории за изследвания и се контролира от оторизираните институции.


 Качество, създадено от специалисти!


Освен задължителните параметри, които се изследват, продуктът се проверява и за наличие на тежки метали, съгласно директива 1881 на ЕК за определяне на максимално допустимите количества на замърсители в храните. Суровините, влагани в производството са сертифицирани и отговарят на изискванията за качество и безопасност.   

 

МЕГАСМАРТ БЪЛГАРИЯ ЕООД

гр. София ,

ул. Й. Хаджиконстантинов 88 / Административен отдел/

+359 877 72 10 40 

megasmart.office@gmail.com

www.tonik.info

Препоръчителен прием:

По 60 капки, 2-3 пъти дневно разтворени в 50 мл вода или сок. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се приема от бременни и кърмещи жени. Съвместим с медикаментозна терапия.

 БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА

С куриерски фирми "РАПИДО" и "СПИДИ".

Заплащане при получаване / наложен платеж/.

Продуктите са произведени за "Мегасмарт България ЕООД".

Страна на произход България.

Нетно количество: 100мл.